10 Mayıs 2016 Salı

Bir Hikaye Sahibi Olmak


İnsan ne yaparsa yapsın bir hikayesi olması gerekir, çünkü hikaye yapılan o şeyi bir amaca bağlar  ve o şey hikaye sayesinde yücelir. Başarılı olmanın yolu bir hikaye ye sahip olmaktan geçiyor yani.  iyi ama nasıl hikaye sahibi olacağız ? dediğinizi duyar gibiyim.
Elbette  hikaye kolay bir şekilde bulunmuyor, iyi bir hikaye için tecrübe ve yaşanmışlık gerekiyor ama bunların da yetersiz kaldığı zamanlar oluyor, işte o zaman da devreye Gözlem yapma yeteneği giriyor.


İyi bir gözlem iyi bir hikayeyi, iyi bir hikaye ise başarılı bir girişimi tetikler bana kalırsa
İyi bir hikayeye sahip olmanın önemine maddeler halinde bakacak olursak;

1 – ) İyi bir hikaye motivasyonel  iletişimin önemli  etkileşim alanlarındandır.

Eger iyi bir hikayeniz varsa ve bu iyi hikayeyi insanlara doğru  araçlar ile aktarırsanız insanlarda merak uyandırırsınız ve  bu merak dikkat çeker  dolayısıyla başarıya bir adım daha yaklaşmış olursunuz

2-) Motivasyonu Destekler

Hayatta her alanda başarılı olmak imkansız fakat her başarısızlıktan sonra vazgeçmek ise korkaklıktır. Bir girişimde her zaman parlak günlerin olmaması zaten iyi bir şey değildir zira dertsizlik büyük derttir. işte bu durumlarda, motivasyonumusun düştüğünü hissettiğimiz zamanlarda devreye hikaye girer  ve o hikaye işte ozaman gerçek bir ideolojiye dönüşür.

3-) Vizyon  sahibi olursunuz 

İyi bir hikaye vizyonunuzun önemli bir parçasıdır ve temelini oluşturur

4-) Duygusal markalaşmanın temel taşlarındandır

Duygusal markalaşma kavramı ve tüketici üzerindeki etkisini  burada özetlemek zor olacak fakat  hepımızın  duyguyla bağlandığı markalar vardır, ve o çoğu markanın da bir hikayesi vardır. Hikaye duygusal markalaşma için kendi başına elbette yeterli olmayacaktır ama  hikayesiz bir marka demek tüketicide pek karşılık bulmuyor.

5-) Toplum tarafından kabul edilmesi daha kolay bir hal alır 

Globalleşen dünyamızın önemli sorunlarından biri de toplumsal kabul  malesef çoğumuz  toplum ne der  kaygısıyla yaşıyoruz, işte iyi bir hikaye burada devreye giriyor  toplum hikayemiz sayesinde bizi sorgulayamıyor ve kabul ediyor.

Özetle  
Bir amaca bağlanmayan ruh yolunu kaybeder çünkü her yerde olmak hiç bir yerde olmamaktır. – monteigne

Hiç yorum yok: